Ralph Lauren föddes den 14 oktober 1939 i New York i USA. Hans klädmärken med samma namn är kända över hela världen. Under sina år som aktiv har hans företag växt och Ralph har blivit multimiljonär på köpet. Han har även ett stort intresse för gamla bilar varav några av dem har ställts ut på olika museum. Hans förmögenhet har gett honom en plats på Forbes lista över de rikaste människorna i USA. Ralph heter egentligen Lifshitz i efternamn och har vitryska föräldrar. Han är den yngsta utav fyra syskon och han har två bröder och en syster. Hans föräldrar var båda konstnärer och målade mycket.

Ralph och hans fru Ricky är föräldrar till sönerna Andrew, David och dottern Dylan. Ralph är en hängiven pappa som är både sträng och kärleksfull. Han och Ricky delar åsikten att inget skall fattas barnen. Världen skall ligga för deras fötter men de ska samtidigt veta vikten av respekt och hårt arbete, utbildning och att vara sin egen person. Detta har lett till att alla barnen nästan har satsat på en egen karriär och framtid utan att vara inblandade i pappa Ralphs affärer. Andrew jobbar inom filmbranschen medan David jobbar med marknadsföring men även med pappa på Ralph Lauren Corporation. Dylan har satsat på sötsuget och blivit väldigt framgångsrik inom konfektyrens värld.

Ralph börjar designa för kvinnor

1971 var första gången som Ralph designade för kvinnor när han gjorde en kollektion med skräddarsydda toppar. Detta var också första gången som det nu världskända Polo-märket såg dagens ljus då det var fastsytt på tröjorna. Nästa år fortsatte Ralph med att designa en hel kollektion för kvinnor. 1971 var också året som Ralph öppnade sin egen första butik på exklusiva Rodeo Drive i Beverly Hills, Kalifornien. Detta var första gången som en amerikansk designer hade sin egen butik. 1972 lanserade Ralph sin Polo-tröja i bomull som är en favorit hos många än idag. Den blev ett signum för den stil som kallas preppy och som kan ses i många modemagasin.

Parfymlansering och fortsättning

Ralph ville sedan utöka sitt sortiment och introducerade parfymer under sitt varumärke. Första gången som de lanserades var 1978 och såldes då enbart på Bloomingdales. Först kom doften för kvinnor och några dagar senare doften för män. Detta var första gången som en designer hade lanserat två dofter på samma gång. Hans företag blev sedan introducerad till den europeiska marknaden och till sist internationellt. 1981 så öppnade han sin egen fristående butik i den brittiska huvudstaden London. 1986 så öppnade han även sin egen så kallad “flagship store” i hemstaden New York. Under följande år har han lanserat över 10 olika klädmärken under sitt eget namn.

Under 2000-talet

I takt med att internet växte öppnade Ralph Lauren även upp en webbsida under 2000-talet. Denna har fortsatt att utvecklas under åren som gått. Ralph Lauren själv har varit med i över 100 olika tidningar inkluderat GQ och Forbes. Han har dessutom varit med i den populära Tv-serien Vänner där han spelar sig själv. Karaktären Rachel Green arbetar i de senare säsongerna på hans kontor. Om du kollar igenom avsnitten kommer du se Ralph dyka upp en kort sekund. 2015 så valde Ralph att ta ett steg tillbaka från företaget och annonserade att han inte längre kommer att jobba som VD. Han kommer dock fortfarande ha ett finger med i företaget.

Sammanfattning

Ralph har varit gift med en kvinna vid namn Ricky Ann Low-Beer sedan 1964. De hade träffats sex månader tidigare hos en läkare där Ricky jobbade som receptionist. Tillsammans har de tre barn som alla blivit framgångsrika inom sina olika yrken. En av sönerna är gift med Lauren Bush, som är barnbarn till USA :s tidigare president George W Bush. Ralph är bosatt på sin boskapsfarm som ligger i Colorado. Under sin karriär har kan lyckats kombinera att sköta ett framgångsrikt företag, Ralph Lauren Corporation, samtidigt som han har varit en fantastisk familjefar. Han har även gjort mycket för välgörenhet och donerar ofta en del av sin förmögenhet till olika organisationer.