Det är inte endast kvinnor som kan vara föräldrar och samtidigt ha en professionell karriär, det finns även många män som både är pappor och som samtidigt är framgångsrika inom olika områden av företagande och politik. Det går att hantera de båda sidorna men det krävs mycket av en förälder för att lyckas med att ha en framgångsrik karriär och samtidigt se till att barnens behov uppfylls. Det kan vara svårt att vara en närvarande pappa när man dessutom har ett stort ansvar för ett helt företag eller kanske ett helt land, med många människor vars liv hänger på om det hela går runt eller inte. Det kräver stor disciplin och lyhördhet för att barnen inte ska försummas i processen. På den här sidan kommer du kunna läsa om flera framgångsrika pappor och deras liv som föräldrar.

Det finns flera exempel på riktigt framgångsrika företagare och politiker som även är pappor och vissa av dem har mer än ett barn. Vad sägs om 17 stycken? Hur de alla axlar sina roller är olika från person till person och det är inte alltid som vi vet hur deras privatliv egentligen ser ut när det kommer till barnen. En sak är dock säker och det är att det absolut är möjligt att både vara pappa och ha en viktig roll som företagare eller politiker i riksdagen. Det viktiga är att kunna släppa den viktiga rollen när du kommer hem och växla över till den andra viktiga rollen, vilken är att vara pappa. Genom att läsa artiklarna på vår sajt kommer du kunna läsa om flera intressanta män som klarar av både karriären och familjen och här nedan följer en presentation av några av dem.

Elon Musk

Elon Musk är just nu en av världens mest omtalade personer. Han är både entreprenör, uppfinnare, ingenjör och ekonom i USA. Han driver det börsnoterade företaget Tesla Motors som tillverkar elbilar och har blivit enormt omtalat de senaste åren. Han är dessutom VD på SpaceX, VD på Neuralink och ordförande i Solarcity samt även vice ordförande för OpenAI. Musk föddes i Pretoria i Sydafrika år 1971 och började redan som 12-åring med komplicerad dataprogrammering. Han har blivit enormt framgångsrik den sista tiden och har dessutom fem barn; ett tvillingpar samt trillingar som han fick tillsammans med sin dåvarande fru år 2006 samt 2008. Dessa barn är nu i 10-årsåldern och det måste vara ett enormt ansvar att axla så många företag och samtidigt vara pappa åt fem barn.

Barack Obama

Det är faktiskt möjligt att vara USA:s president och samtidigt vara tvåbarnspappa. Fråga bara självaste Barack Obama, som var landets president mellan år 2009 och 2017. Han är pappa till två döttrar som han har tillsammans med sin fru och före detta First Lady Michelle Obama. Visserligen bor alltid USA:s president med sin familj på sin arbetsplats, vilket är Vita Huset i Washington, men att vara president innebär inte alltid att sitta på sitt kontor och skriva på olika typer av dokument. Ofta innebär jobbet som president att du måste resa jorden runt och föra viktiga samtal med andra världsledare och för det mesta följer inte barnen md eftersom de måste gå i skolan som vanliga barn. Uppfattningen är ändå att Obama lyckades hitta en bra balans mellan familj och arbete.

Fredrik Reinfeldt

En annan känd pappa och politiker inom våra egna landgränser är självklart Fredrik Reinfeldt som var statsminister i Sverige mellan år 2006 till 2014. Han axlade under åtta år rollen som vår högst uppsatta politiker i landet, vilket är ett enormt tidskrävande och tungt ansvar. Fredrik har idag fyra barn, varav tre av dessa med sin dåvarande fru Filippa. Efter deras skilsmässa fick han ytterligare ett barn tillsammans med sin nya kvinna. Det fjärde barnet kom dock efter hans ämbetsperiod var över. Man kan ju fråga sig hur hans roll som statsminister uppfattades där hemma och om det påverkade barnen på något sätt. Det gjorde det med all säkerhet, men känslan som många av oss fick var ändå att han hade en bra relation till sina barn trots sin seriösa yrkesroll.