Donald J Trump föddes i New York i USA år 1946 och har ända sedan ung ålder varit en enormt framgångsrik affärsman och på senare år även republikansk politiker och USA:s 45:e president. Donald Trump är den äldsta nytillträdde presidenten i USA, innan honom var det Ronald Reagan som var den äldsta. Trump innehar en kandidatexamen i nationalekonomi med inriktning på finans och innan han blev president så var han VD för sitt eget företag Trump Organization mellan år 1971 till 2017 då han blev president i USA. Många har åsikter om denne man, antingen bra eller dåliga åsikter och när han väl blev president så delades landet i två läger.

Under 1990-talet hamnade många av Trumps affärsverksamheter i problem under finanskrisen som rådde under den tiden och hans kasinon i Atlantic City var bland annat inblandade i pengatvätt, vilket för en tid skadade hans rykte som affärsman. Men han var snabbt på banan igen. År 2018 hamnade han på 260:e plats på en lista över USA:s rikaste personer, då med en förmögenhet på 3,1 miljarder dollar. Men under presidentkampanjen så var Trump tvungen att finansiera mycket av kampanjen med sina egna pengar, vilket ledde till att en stor del av hans förmögenhet försvann. Hela 1,5 miljarder gick åt till presidentkampanjen som senare skulle komma att visa sig vara väl investerade pengar.

Familjen

Donald Trump har idag fem barn varav två är döttrar och tre är söner. Han har gift sig tre gånger med olika kvinnor och har barn med dessa tre kvinnor. Döttrarna heter Ivanka och Tiffany och har olika mammor: Ivana Trump och Maria Staples. Ivana är dessutom mamma till hans två första söner Donal Trump Jr och Eric Trump. Han yngsta son heter Barron och hans mamma heter Melania Trump och är Donalds tredje fru, dessutom nuvarande First Lady i USA. Donald har en mycket nära relation till sina barn och hans dotter Ivanka är väldigt involverad i sin pappas affärer samt är med i hans stab i Vita Huset.

Sönerna

Även sönerna är ganska involverade i sin pappas organisation och har nu fått axla en stor del av ansvaret för hans stora företag då en president i USA inte får ha sådana typer av vinstintressen. Donald Trump Jr och Eric Trump är numera båda VD för sin pappas företag Trump Organization och har ett tungt ansvar på sina axlar. Både Donald Jr och Eric har liknande utbildningar som sin far och Donald Jr har dessutom själv fem barn att ta hand om. Barron, den tredje och yngste sonen är fortfarande ung och går fortfarande i grundskolan. Vilken roll han kommer att spela inom familjen är fortfarande ganska oklar.

Nära relation

Man ser ofta att Donald Trump samlar hela sin familj vid olika viktiga evenemang och han är ganska noga med att visa upp en enad front. Han tycker om att ha sin familj nära och involverade i allt som han gör. Troligen är det hans dotter Ivanka som tagit det största ansvaret som ett ansikte utåt för sin pappas olika engagemang, både politiskt och inom nöjesindustrin. Hon har tidigare visat prov på att ha ett skarpt intellekt och är som sagt en ganska viktig och stor del av det team som rör sig kring presidenten i hans dagliga arbete. Ivanka har även en hög popularitet bland befolkningen i USA.

Pappa och affärsman

Man kan ganska tydligt se att Donald Trump inte har några problem med att inkludera sin familj och sina barn i sitt liv. Han kan hantera att både vara pappa och samtidigt en enormt framgångsrik affärsman och politiker. Familjen är en del av hans framgång och det är också hans barn som är framtiden när det gäller hans affärsverksamheter. Det kommer att bli deras roll att föra hans minne och framgång vidare inom familjen när han en dag inte längre är i livet. Och troligen kommer de att göra detta med en stor ära då det finns en stor sammanhållning inom familjen Trump, även om barnen har olika mammor.